trampoline lessen voor senioren

Altijd kunnen bewegen - ongeacht leeftijd of conditie

Het begeleiden bij gezondheidsuitdagingen en revalidatie is een van mijn competenties, zowel bij sporters als niet-sporters. In combinatie met gerichte voedings- en andere lifestyle adviezen bespoedigt dit vaak het proces van herstel en het bereiken van je doelstellingen.

Wanneer je ouder wordt, kun je te maken krijgen met ouderdomsklachten. Bewegen gaat niet meer zo makkelijk als vroeger, terwijl bewegen toch een zeer belangrijke rol speelt bij het sterk en mobiel blijven.

Ik geloof dat iedereen kan bewegen, ongeacht de lichamelijk situatie. Zelfs als je minder mobiel bent. ‘Hoe?’ , hoor ik je denken. Met de bellicon® minitrampoline en de oefeningen die ik daarop geef.

Een aantal gezondheidsuitdagingen waar mijn trampoline trainingsprogramma op de bellicon® goed bij werkt zijn:

Een trampoline les voor senioren is een holistische en algemene gezondheid bevorderende training. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de juiste houding en balans. De lessen zijn ook geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, beperkingen en diverse symptomen.


trampoline lessen op de bellicon®

Ik maak gebruik van de beste minitrampoline ter wereld, de bellicon®.

Conventionele minitrampolines maken gebruik van harde, piepende metalen veren. De bellicon® minitrampoline beschikt over een zeer geavanceerd gepatenteerd veringssysteem op basis van elastiekenringen. Deze elastiekringen zorgen voor een totaal ander 'springgevoel', dat je moet voelen om het te kunnen geloven.

Deze uiterst rekbare elastiekringen zorgen ervoor dat de springmat veel dieper en vrijwel geluidloos wordt ingedrukt. Zo wordt namelijk een groot deel van de remenergie vastgehouden, die vervolgens in de opwaartse beweging weer bijna helemaal vrijkomt.

De elastische trillingen zijn niet alleen veel minder belastend voor rug en gewrichten, maar zijn in allerlei opzichten ook goed voor lichaam en geest. Het heerlijke gevoel dat je al na een paar sprongen ervaart, is niet in cijfers uit te drukken. Waarschijnlijk brengt het je onbewust terug naar je onbezorgde kindertijd. Hoe dan ook zal je genieten van de ervaring.


Voor wie is de seniorenles geschikt?

Daar kan ik kort & krachtig over zijn... IEDEREEN. Man, vrouw, dik, dun.

In de vorm van privéles of met een klein groepje kan ik een les voor senioren verzorgen op de bellicon®. Dit kan in mijn studio in Zandvoort of op locatie.


seniorenlessen op de trampoline helpen bij:

  • Balans

  • Coördinatie

  • Flexibiliteit

  • Proprioceptie

  • Spierkracht

  • Uithoudingsvermogen

  • Ontspanning

  • Concentratie


aan de slag!

Wil je jouw conditie en lichamelijke gezondheid verbeteren op een toegankelijke manier waar je je hele leven plezier van hebt?

Wil je weer beweging in je leven kunnen brengen, ondanks lichamelijke ongemakken?

Maak een afspraak voor seniorenles op de bellicon® en ervaar de (nog) verborgen mogelijkheden van je eigen lichaam!

Je kunt een seniorenles in je eentje, in een kleine groep (tot 4 personen) of met een grote groep volgen.


Neem contact op voor meer informatie of om je in te schrijven

Naam *
Naam