ontspanningsbehandeling

De ontspanningsbehandeling is erop gericht dat de technieken en middelen die worden ingezet gebaseerd zijn op dat wat je lichaam op dat moment nodig heeft.

Salon Martens 5.jpg

Dit test ik uit op grond van de polariteit van je lichaam met een acu-pulsor, een instrument dat de fijnstoffelijke energieën van je lichaam registreert.

Een greep uit de technieken en middelen die ik toepas zijn:

  • Ayurveda (meer informatie hieronder)

  • Pulsors (meer informatie hieronder)

  • Edelstenen

  • Aroma’s

  • Schudmassage

  • Miron stone massage

  • Trilmassage

Het doel is je lichaam en geest zo goed mogelijk in balans te brengen en te houden. Dit geeft doorgaans directe ontspanning, meer energie, welzijn en levensvreugde. De nawerking van de behandeling kan een paar weken doorwerken.

Regelmatige massages en ontspanningsbehandelingen beschermen het lichaam tegen lichamelijke en geestelijke ongemakken, stimuleren het zelfhelend vermogen en peppen de huid op. Ze geven verlichting bij stress en helpen ter ondersteuning van een lang en gezond leven.

Ook voor (top)sporters(sters) is het goed met regelmaat een ontspanningsbehandeling te ontvangen. Dit draagt bij tot betere prestaties en sneller herstel!

Je kunt kiezen voor een behandeling van een half uur of een uur. De behandelingen vinden plaats op mijn studioadres.

pulsor+balance+yvonne.jpg

ayurveda

Ayurveda heeft een holistische opvatting over gezondheid. Het stelt dat de mens als deel van het universum is opgebouwd uit dezelfde elementen als de natuur: aarde, water, vuur, lucht en ether. De Tridosha (de theorie van de drie elementen) is de basis van de Ayurveda.

De drie dosha’s zijn vata (lucht), pitta (vuur) en kapha (water). Vata is gelokaliseerd onder de navel, in de urineblaas, het bekkengebied, de darmen, de benen, de dijen en de botten. Pitta bevindt zich tussen hart en navel, in de navel zelf, de maag, het bloed, het plasma, de huid. Kapha zit in de borst, de keel, het hoofd, de gewrichten, de neus.

Vata staat voor ‘vernietiging’, pitta voor ‘handhaving’ en kapha voor ‘groei’. Wanneer de drie dosha’s in evenwicht zijn, houden ze het lichaam fit en sterk. Een verstoring van het evenwicht (een toe- of afname van een van de dosha’s) leidt tot verschillende kwalen.

In andere medische systemen wordt elke onevenwichtigheid in het lichaam hersteld met intern en extern gebruik van natuurlijke middelen, in de vorm van medicijnen of andere therapieën. In Ayurveda wordt de fysieke gezondheid beschouwd als slechts een deel van de totale gezondheid: geestelijke en spirituele gezondheid vormen de rest. Ayurveda - met de tridosha-theorie – behandelt lichaam en geest.

Alle Ayurvedische therapieën verbeteren in het algemeen de gezondheid door de giftige stoffen uit het lichaam te halen en de immuniteit te verhogen. Deze therapieën bestrijden niet alleen een ziekte, maar verjongen het lichaam. Uitwendige behandelingen en massages spelen een grote rol bij de handhaving van een goede gezondheid en bij helende therapie. Massage werkt op het hele lichaam, maakt de spieren krachtiger, verbetert de bloedsomloop, hersteld vermoeid spierweefsel en verwijdert giftige stoffen.


pulsors

Salon Martens 4.jpg

Pulsors bevatten microkristallen met natuurlijke trillingen waaruit je lichaam ook is opgebouwd. Ze onderscheiden zich als gezondheidsproduct, doordat ze in stressvolle situaties niet afschermend werken, maar ze je eigen energieveld balanceren en versterken.

Pulsors kunnen op je lichaam gedragen worden, balansvelden creëren op kantoor en thuis, en ingezet worden voor behandeling.

Je lichaam wordt hierdoor zonder te manipuleren op een natuurlijke wijze in balans gebracht.


Prijzen

  • 30 minuten: €45,-

  • 60 minuten: €75,-


Remy bellicon.jpg

over remy

Ik ben sportman in hart en nieren, gediplomeerd trainer en Ayurvedisch Practitioner.

Al meer dan 35 jaar stel ik trainingsprogramma's samen. 10 jaar lang was ik eigenaar van een fitnessclub in Zandvoort en begeleidde daar intensief zowel recreanten als topsporters. Daarna ben ik mij verder gaan specialiseren als Personal Trainer en Health Coach.

Westerse en Oosterse bewegingsvormen zoals fitness, hardlopen, roeien, judo, basketbal, tai-chi, chi-kung, trampolinespringen en yoga, beoefen ik afwisselend van jongs af aan.

Ik geloof dat een gezond leven bestaat uit de combinatie van verschillende factoren: “Mijn voorkeur gaat uit om te bewegen vanuit ontspanning en bewustzijn en zodoende moeiteloos en op een leuke uitdagende manier meer balans, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht op te bouwen.


Neem contact op voor meer informatie of om een ontspanningsbehandeling te boeken

Naam *
Naam